Trainingsacteren

' Je kunt kiezen wie je wilt zijn'

Door toneel te spelen, kwam ik erachter dat ik kan kiezen wie ik ben. Ik kwam erachter dat ik dominant kan zijn of onderdanig, dat ik assertief kan zijn of agressief. Ik kwam erachter dat ik gedrag kan kiezen en me op vele manieren kan presenteren. Dit heeft zeer positieve gevolgen gehad voor mijn ontwikkeling.

Ik zie bij veel mensen dat zij denken dat ze nu eenmaal zijn wie ze zijn. En dat ze zich niet realiseren dat het hoe zij zich presenteren en gedragen vaak nog steeds gebaseerd is, op hoe zij als kind gedrag hebben gekozen wat het beste werkte in hun gezinssituatie. Vaak komen we er later in ons leven achter dat ons gedrag in bepaalde situaties tegen ons werkt, maar weten we niet dat we ons gedrag aan kunnen passen. We denken dat we nu eenmaal zo zijn. We denken dat ons gedrag is wie we zijn.

Mijn missie is om mensen bewust te maken van hun gedrags-en denkpatronen en ze te laten ervaren hoe het is om ander gedrag uit te proberen. Ze te laten ervaren dat ze vele kanten in zich hebben en dus iets te kiezen hebben. We hebben allemaal ons voorkeursgedrag en dat hebben we veel aandacht gegeven en goed ontwikkeld, maar er zijn zoveel kanten die wachten om ontdekt en ontwikkeld te worden.

Door te ervaren dat je veel meer te kiezen hebt, kan er veel rust en ruimte ontstaan. De vrijheid om je gedrag aan te kunnen passen aan elke situatie en zo het beste uit je leven te halen, dat gun ik iedereen.

In mijn werk als trainingsacteur zorg ik ervoor dat ik een veilige omgeving creĆ«er waarbinnen de deelnemers durven te oefenen met nieuwe gedrag en nieuwe vaardigheden. Ik geef zo natuurlijk mogelijk in spel en feedback aan ze terug hoe ik hun gedrag en vaardigheden heb ervaren en wat het voor mij en het gesprek deed.  Ook kan ik gedeeltes van de training begeleiden als co-trainer. 

Op dit moment ben ik als trainingsacteur werkzaam bij:

www.how2ask.nl 

www.salsaparilla.nl

www.hetsen-visschers.nl