Trainingen

' Je kunt kiezen wie je wilt zijn'

Door toneel te spelen, kwam ik erachter dat ik kan kiezen wie ik ben. Ik kwam erachter dat ik dominant kan zijn of onderdanig, dat ik assertief kan zijn of agressief. Ik kwam erachter dat ik gedrag kan kiezen en me op vele manieren kan presenteren. Dit heeft zeer positieve gevolgen gehad voor mijn ontwikkeling.

Ik zie bij veel mensen dat zij denken dat ze nu eenmaal zijn wie ze zijn. En dat ze zich niet realiseren dat het hoe zij zich presenteren en gedragen vaak nog steeds gebaseerd is, op hoe zij als kind gedrag hebben gekozen wat het beste werkte in hun gezinssituatie.  Vaak komen we er later in ons leven achter dat ons gedrag in bepaalde situaties tegen ons werkt, maar weten we niet dat we ons gedrag aan kunnen passen. We denken dat we nu eenmaal zo zijn. We denken dat ons gedrag is wie we zijn. 

Mijn missie is om mensen bewust te maken van hun gedrags-en denkpatronen en ze te laten ervaren hoe het is om ander gedrag uit te proberen. Ze te laten ervaren dat ze vele kanten in zich hebben en dus iets te kiezen hebben. We hebben allemaal ons voorkeursgedrag en dat hebben we veel aandacht gegeven en goed ontwikkeld, maar er zijn zoveel kanten die wachten om ontdekt en ontwikkeld te worden. 

Door te ervaren dat je veel meer te kiezen hebt, kan er veel rust en ruimte ontstaan. De vrijheid om je gedrag aan te kunnen passen aan elke situatie en zo het beste uit je leven te halen, dat gun ik iedereen. 

Naast mijn acteerwerk en trainingsacteerwerk geef ik daarom sinds een aantal jaar trainingen. 
Mijn trainingen maak ik op maat naar aanleiding van een vraag of thema vanuit de opdrachtgever.  
Maar uiteraard is het ook mogelijk om 1 van de al bestaande trainingen te kiezen.  Deze kunnen ook nog worden aangepast aan de specifieke trainingsvraag.

Ik geef actieve trainingen. Dat houdt in dat er weinig gepraat wordt over, maar vooral wordt gedaan en ervaren. 

Vanuit mijn theaterachtergrond ben ik gewend om dingen uit te proberen op de vloer; door direct te doen en te ervaren merk je wat werkt of niet werkt en wat iets met je doet. Dit zijn de meeste mensen die de hele week  vergaderen en op een stoel achter hun bureau zitten, niet gewend en haalt hen dus direct uit hun comfortzone. Mijn trainingen zijn opgebouwd uit theorie, theateroefeningen en boksoefeningen. Maak je geen zorgen, je hoeft geen toneelstuk te maken of een bokswedstrijd te vechten. Het zijn oefeningen die in dienst staan van het thema van de training en bedoeld zijn om je uit je comfortzone te halen en te ervaren. Tussen de oefeningen door en aan het einde van de trainingen evalueren we steeds wat we hebben ervaren. Ook wordt voor of na de oefeningen verteld waar de oefening voor dient.

De volgende kant en klare trainingen zijn beschikbaar:

  • Succesvol falen
  • Een veilige werkomgeving

Als trainer heb ik onder andere gewerkt voor het Ministerie van Buitenlandse Zaken en het NJI (Nederlands Jeugd Instituut)

Voor meer informatie of een vraag kun je me bereiken via:
mail: daniellemeijboom@hotmail.com
Telefoon: 0648805619